Här kan du få en riktigt god husmanskost till lunch i Stockholm

Svensk husmanskost är en sann klassiker på många lunchrestauranger runtom i landet. De välkända rätterna levereras ofta till belåtenhet, men ändå är det inget som slår känslan av en lite extra vällagad husman. Prima råvaror, färska primörer och en genuint erfaren kock vid spisen.

I Stockholm kan du enkelt bege dig till norrort för att ta del av precis en sådan lunch, där äkta svenska matklassiker presenteras på ett modernt sätt och avnjuts i en hemtrevlig och avslappnad miljö. Närmare bestämt till Upplands Väsbys egen Restaurang Rönnerdahls.

Vällagad husmanskost i Stockholm – lunch varje vardag 

Restaurang Rönnerdahls erbjuder en vällagad svensk husmanskost till lunch varje vardag mellan klockan 10 och 15. För den som önskar finns även möjlighet att beställa catering. Rönnerdahls catering vänder sig till såväl privatpersoner som företag, och levererar precis samma höga kvalitet på husmanskosten oavsett var måltiden intas – i mötesrummet på ditt kontor eller i Rönnerdahls egen matsal.

Här kan du få en riktigt god husmanskost lunch i Stockholm

Inspiration i köket och ett personligt mathantverk

Genuin matlagning från grunden och fingertoppskänsla för råvaror och ingredienser skvallrar om att det inte är vilka kockar som helst som står i köket på Restaurang Rönnerdahls. Och det är det inte heller – kockarna Anders och Jari har arbetat på några av Sveriges och Europas bästa restauranger och har flera decennier av yrkeserfarenhet med sig in i köket på Kanalvägen 10A i Upplands Väsby där Restaurang Rönnerdahls huserar.

Den svenska husmanskosten har en lång tradition av varmt mättande mat med mjuka smaker. Men även om de klassiska husmansrätterna känns igen från menyn på många restauranger som serverar lunch i Stockholm, har alla kockar sin speciella känsla för hur de ska serveras. Det inspirerade köket på Restaurang Rönnerdahls arbetar ständigt med att förfina den svenska mattraditionen och serverar en husmanskost som är igenkännbart klassisk men som samtidigt hänger med i tiden.

Personlig service och ett varmt bemötande

En ingrediens återkommer i varje rätt från kockarna på Rönnerdahls – kärleken till matlagning och det personliga hantverket. Att driva restaurang är så mycket mer än att laga mat, och när det kommer till svensk husmanskost är det självklart att service och bemötande går hand i hand med det som presenteras på tallriken. Hos Restaurang Rönnerdahls möts du av en trevlig, familjär stämning som förvandlar den vanliga jobblunchen till en välbehövlig andningspaus. 

I Rönnerdahls luftiga lokaler finns möjlighet att äta lunch i avskildhet, samtidigt som det finns gott om utrymme för större sällskap. Självklart anpassar det erfarna köket menyn efter önskemål vid eventuella allergier och kostrestriktioner. Hos Restaurang Rönnerdahls står två saker i centrum: kärleken till maten och omsorgen om gästerna. 

 

 

FAQ

Finns det vegetarisk husmanskost?

Även om det svenska köket ofta förknippas med köttfärsrätter som köttbullar och pannbiff, finns det även en lång tradition av vegetarisk kost i Sverige. En riktigt god och mättande grönsakssoppa har till exempel alltid varit ett självklart inslag i svensk matlagning. Hos Restaurang Rönnerdahls serveras ett vegetariskt alternativ på menyn varje dag.

Hur många får plats i lunchmatsalen?

Restaurang Rönnerdahl har möjlighet att ta emot upp till 220 sittande gäster samtidigt. Det finns med andra ord gott om utrymme för större sällskap i den hemtrevliga matsalen.

Vad är svensk husmanskost?

Husmanskost är ett samlingsnamn för den svenska matlagningstraditionen. Här ingår klassiska rätter som köttbullar, Wallenbergare och raggmunk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *